Priču o Netgenu započela je mlada skupina studenata FER-a 2002. godine. Poslije brojnih projekata i tehnoloških pristupa, profilirali su se u implementaciji web rješenja koje danas razvijaju pomoću suvremene metodologije i open-source tehnologije. Dugogodišnje postojanje i uspješnost ostvarili su dobrim timskim radom i održivim načinom poslovanja. Od samih početaka pažljivo biraju projekte, a trenutno posluju  i na međunarodnom tržištu za srednja i velika poduzeća u Norveškoj, Njemačkoj, Švicarskoj i drugim zemljama. 

Netgenovi projekti 

Netgen je usmjeren na zahtjevne i složene projekte i kompleksne integracije s trećim sustavima. Projekti obuhvaćaju niz aspekata, od opće strategije i definiranja ciljeva, optimizacije korisničkog iskustva (UX-a) do razrade arhitekture i implementacije složenih rješenja. Možda i najvažniji Netgenov projekt je Netgen Layouts – sustav za izgradnju web-stranica temeljen na Symfony PHP frameworku. Važno je znati koje projekte prihvatiti, ali jednako važno je znati koje odbiti. Odluka o odbijanju dogodila bi se u slučaju u kojem projekt ne bi odgovarao po veličini ili industriji ili se pak procjenjivalo da će loše utjecati na ravnotežu poslovnog i privatnog života. 

Netgenovi zaposlenici

Timski duh je ono na čemu Netgen inzistira. S obzirom da su u pitanju zahtjevni projekti s kojima se zaposlenici susreću svaki dan, dobar duh i pozitivna energija uvelike je važna. Svi zaposlenici Netgena imaju priliku raditi na sebi odlaskom na razne edukacije. Netgen svojim zaposlenicima nudi programe mentorshipa i osobnih razvoja. Na prvom su mjestu ljudi i dobra i opuštena atmosfera na radnom mjestu.