O STARTERu

 

STARTER je tim koji kroz zajedničke aktivnosti i projekte izravno povezuje studente i poduzeća.

Dio je neprofitne studentske udruge eSTUDENT nastale 2004. godine inicijativom proaktivnih studenata i asistenata na fakultetu sa željom da njeni članovi budu inicijatori promjena, steknu praktično iskustvo i razviju mrežu znanja.

Organizirajući projekte različitih formi STARTER savjetuje, upoznaje i spaja studente s poslovnim svijetom te im daje mogućnost da dobiju praksu, pripravništvo ili posao.

Studenti mogu naučiti kako se što bolje predstaviti poslodavcu, što očekivati od budućeg radnog mjesta, ali i dobiti direktnu povratnu informaciju od strane poduzeća sudjelovanjem na našim projektima. Business Matchmaker i Career Speed Dating jednodnevna su speed dating događanja namijenjena studentima EFZG-a, odnosno STEM područja, a od ove godine u suradnji sa eSTUDENT Mrežom u Rijeci se organizira Career Match Day koji objedinjuje ta dva događaja. Uz to, STARTER organizira i Izlete na buduće radno mjesto u suradnji s poduzećima te Karijerni aerodrom, odnosno niz radionica koje vode studente kroz krugove zapošljavanja.

Osim toga, STARTER kontinuirano djeluje i neizravno putem STARTER Sustava koji predstavlja najjednostavniji način da poslodavci pronađu zaposlenike po svojoj mjeri, a da studenti nađu posao kakav žele, tako što im mi šaljemo oglase izravno u njihov mail sandučić!

Više o STARTER Sustavu