Drugi Izlet na buduće radno mjesto održat će se u PLIVI 25. studenog 2022. godine pod temom Pliva: Globalni Tevin IT centar i mogućnosti za studente. Studentice i studenti studija s IT područja, više informacija možete pročitati u članku te se na Izlet prijaviti klikom na poveznicu

IT i farmaceutska industrija? 

Kada se Pliva priključila Teva grupi prije 14 godina, Zagreb je prepoznat kao centar visoke kvalitete kadrova te je postao jedan od strateških IT centara Teva Grupe s globalnom funkcijom. Pitaš se što IT stručnjaci rade u farmaceutskoj industriji? 

IT stručnjaci prisutni su u svim poslovnim procesima – od istraživanja tržišta i planiranja proizvodnje, preko proizvodnje do prodaje samog proizvoda. Budući da živimo u vremenima kada smo na svakom koraku okruženi tehnologijom, potpuno je prirodno da informatika bude integrirana i u farmaceutsku industriju kako bi se optimizirali procesi, troškovi i vrijeme te kako bi se ostvarila bolja kontrola kvalitete.  Kako se IT industrija globalno eksponencijalno razvija u svijetu, isti trend prati i Teva Grupa, i to u smislu korištenja prediktivnih metoda, Digital IT-a i umjetne inteligencije, a sve s ciljem poboljšanja poslovanja i najvažnije podizanje zadovoljstva krajnjih korisnika Tevinih proizvoda.

Širenjem IT funkcionalnosti na globalnu razinu u preko 60 zemalja u svijetu, javila se potreba za uvođenjem strukturiranih procesa i procedura u IT podršci. Tako je nastao GAUS (Global Applications User Support) tim, čija je osnovna zadaća pomoći poslovanju u obavljanju svakodnevnih zadataka, osiguravajući funkcionalnost IT alata u raznim područjima kao što su, na primjer, proizvodnja, nabava, prodaja, financije, isporuka proizvoda i drugi. 

Tijekom godina, rastao je broj globalnih IT sustava, rasla je kompleksnost i zahtjevi za podrškom, a samim time raslo je znanje i iskustvo zaposlenika.  GAUS tim proširio je područje podrške na gotovo sve globalne strateške IT sustave – primjenjujući proaktivni pristup podrške, otvarajući vrata prema svim ostalim IT područjima u Teva Grupi.  Danas zaposlenici koji su svoj profesionalni put započeli u GAUS timu, većini je to bio i prvi posao nakon završetka fakulteta, rade u svim IT sektorima Teva Grupe, od IT infrastrukture, preko spone između poslovanja i informatike, do projekata kao što je konsolidacija ERP sustava i slično.

ITTA – kanal za zapošljavanje studenata završnih godina studija

Početkom ove godine Zagreb je i službeno postao ITTA centar –  točnije osnovana je IT Teva Akademija (ITTA) kao dodatni dio vezan uz GAUS (već spomenuti Global Application User Support). To znači regrutiranje velikog broja mladih koji su tek završili fakultet ili su studenti završnih godina, s ciljem stjecanja znanja i izgrađivanja karijere, na globalnim pozicijama iz Zagreba, u različitim smjerovima IT-a u Teva Grupi. Tako mladim ljudima PLIVA i Teva pružaju karijerne prilike i mogućnosti dajući im priliku da izgrade profesionalni put u skladu s vlastitim vizijama, željama i kompetencijama, a u skladu s potrebama kompanije. 

Ako si studentica ili student nekog studija IT područja, ne propusti ovu priliku i prijavi se

Na Izletu će se predstaviti PLIVA i Globalni Tevin IT centar koji se nalazi u Hrvatskoj. Nakon toga, studenticama i studentima bit će omogućena prilika prijave on-the-spot unutar IT Teva Academy u Zagrebu. Stručnjaci iz različitih IT područja i Digitale održat će izlaganja o MESu, jednom od najkompleksnijih sustava u farmaceutskoj industriji i njegovoj povezanosti s "paperless&quot što će se prikazati na primjerima u proizvodnji. Osim toga, održat će se i izlaganje o Digitalnoj transformaciji u Plivi/Tevi u kojoj će Omnichannel Operations tim, koji je zadužen za preko 40 tržišta u Teva Grupi i smješten u Zagrebu,  iz prve ruke, od strane nekih bivših eSTUDENT kolega, studentima otkriti kako izgleda put od totalnog početnika do certificiranog tehnološkog konzultanta ili developera za Salesforce.

Sve o poslovnim prilikama saznaj na STARTER webu. Uz to, zaprati i društvene mreže eSTUDENTa – Facebook, Instagram i LinkedIn, a kako ne biste propustili novosti koje eSTUDENT donosi u novoj akademskoj godini, pretplatite se na naš newsletter.