U tjednu od 12. do 16. travnja održane su radionice u sklopu projekta Karijerni aerodrom. Projekt pomaže mladima uspješno se pripremiti za pronalazak posla. Prva tri dana studenti su naučili kako pravilno napisati CV i motivacijsko pismo, kako se pripremiti za razgovor za posao te što ih očekuje u selekcijskom procesu velikih kompanija.  Posljednje dvije teme radionica bile su LinkedIn za genZ i Young Millennialse koju je održala  Maja Krištafor i panel rasprava Josipa Vuletića predstavnika Infobipa  i  Maje Pranjić iz Zagrebačke banke koji su govorili kako od studentskog posla doći do karijere. 

LinkedIn – platforma koja određuje vašu karijeru, a ne samo online životopis

Maja Krištafor vodila je radionicu posvećenu LinkedIn platformi i kako ju pravilno koristiti kako bi ju maksimalno iskoristili. LinkedIn je profesionalna društvena mreža koja trenutno doživljava veliki uspon u Hrvatskoj. Ima vrlo dobru optimizaciju i ako  pretražiš svoje ime na Google tražilici u prvih 5 rezultata nalazi se tvoj LinkedIn profil. Maja je otkrila studentima i neke korisne savjete kako da njihov profil bude zapažen: svakih tri do šest mjeseci potrebno je malo promijeniti profil jer to čini srž osobnog brendiranja, otvori profil na mailu koji zaista koristiš, slika profila i naslovna fotografija  stvaraju prvi dojam i važno je da su profesionalne i dobre rezolucije, preporuka je na LinkedInu pisati na engleskom jeziku kako bi te i inozemni poslodavci mogli zamijetiti. Također važno je znati pravila kako kvalitetno  objavljivati sadržaj na ovoj platformi zato je Maja istaknula sljedeće –  što god objavljuješ, treba imati kontekst odnosno treba postojati razlog objavljivanja. Na LinkedInu možeš pronaći razne prakse, poslove i umrežiti se s različitim ljudima iz poslovnog svijeta, zato ako već nisi kreiraj LinkedIn profil i otvori nova vrata za svoje poslovne mogućnosti.

Kako izgraditi karijeru od studentskog posla

Na panel raspravi u petak 16. travnja predstavnici Infobipa – Josip Vuletić i Zagrebačke banke – Maja Pranjić objasnili su nam kako se studente tretira u njihovim kompanijama. Oba poduzeća ako zaposle studenta gledaju na njega kao ravnopravnog zaposlenika, pružaju mu priliku za daljnji razvoj i napredak, pozvan je na team buildinge i druženja, upoznaju ga s višim menadžerima i odlazi na sastankena kojima može sudjelovati i iskazati svoje mišljenje. Ovisno o ambiciji i trudu student može napredovati već za studentskih dana, a kada diplomira pruža mu se prilika trajnog zaposlenja. Oba poduzeća naglasila su da shvaćaju kako je studij ipak prioritet i njihova fleksibilnost prema studentskim obvezama je maksimalna. Ono što im je trenutno najveći izazov je rad od kuće i kako najlakše studentu pokazati posao virtualno. Mladi i zadovoljni ljudi pokretači su dobrog poslovanja tako da se i Zagrebačka banka i Infobip trude održati svoje zaposlenike sretnima i pružati im konstantne prilike za osobni rast i razvoj.

 

Prati našu web stranicu, STARTER web stranicu, društvene mreže, Facebook, Instagram  i LinkedIn kako bi saznao sve detalje o projektu!

Saznaj na vrijeme sve novosti koje donosi eSTUDENT u novoj akademskoj godini i pretplati se na naš newsletter.  Također se prijavi u STARTER Sustav i dobivaj na vrijeme informacije o studentskim praksama, poslovima i pripravništvima.