STARTER tim eSTUDENTa u utorak, 24. studenog organizirao je još jedan, sada već dobro poznat i prepoznatljiv, Izlet na buduće radno mjesto.  Ovoga puta, putovalo se samo do računala gdje su sudionici predavanje pratili putem online platforme, uzevši u obzir epidemiološku situaciju. Iskustva rada s kreditnim rizicima i diviziji, na ovom putovanju podijelili su s nama zaposlenici Zagrebačke banke.

Upravljanje rizicima – od studenta do rukovoditelja

Prvo smo upoznali KristinuMaria i Petra, zaposlenike odjela Upravljanja rizicima, koji su nam pobliže opisali čime se točno bave i kako izgleda njihov radni dan. Svi su svoju karijeru započeli još kao studenti, pripravnici prije 10-ak godina, a sada su na rukovodećim pozicijama.  Za rad s rizicima, složili su se svi, potrebna je strast za radom s podacima, odgovornost i preciznost u radu te velika ljubav prema, svima nam ponekad zbunjujućem – Excelu.

Studenti su postavljali iznimno zanimljiva pitanja te pokretali rasprave. Najviše ih je zanimalo mogu li zaista primijeniti ono što uče na fakultetima, ili ih očekuje šok prvog dana na budućem poslu te na koji način mogu imati prednost kod zapošljavanja u odnosu na druge studente s istim predispozicijama. Gosti predavači svima su savjetovali da usavršavaju svoje znanje i izvan fakulteta pomoću niza tečaja za rad u programima, certifikata za baze podatka i seminarima. Uvijek treba težiti višem i boljem, ali ono što je najbitnije jest želja i ljubav prema poslu.

Nakon kratke pauze, pridružila nam se Maja iz  odjela human resources, koja nam je objasnila što je sve bitno kod izrade životopisa i procesa selekcijskog intervjua. Tijekom prezentacije otkrila nam je koje su najčešće greške kod izrade životopisa – kao što su format i forma, i još puno korisnih savjeta. Također, Maja je objasnila kako je selekcijski intervju mnogima  najstresniji dio prijave za posao, stoga je potrebno imati srdačan i pozitivan stav kako bi ostavili dobar dojam. Potrebno je svakako pripaziti na verbalnu i neverbalnu komunikaciju koju izražavamo tijekom  intervjua. Konkretni odgovori najbolji su alat, bez preuveličavanja, stiliziranja te najbitnije bez laganja. S Majom smo ponovili pravila ”ponašanja” na intervjuu, ali i naučili neke nove trikove.

Uspješno je prošao još jedan Izlet na kojem smo usvojili korisna znanja i vještine. Ovoga puta u malo drugačijem izdanju – onom virtualnom.

Zahvaljujemo timu Zagrebačke banke što su nam na radionici približili rad u području bankarstva iz prve ruke te što s nama podijelili važne savjete u odlasku na razgovor za posao.

Uzbuđeno čekamo naš sljedeći Izlet na buduće radno mjesto, a sve informacije o tome pronaći ćete prateći Facebook stranicu i Instagram profil STARTERa kao i web stranicu eSTUDENTa te pretplatom na naš newsletter.