Pozvan si na intervju za posao i ne znaš što očekivati? Donosimo ti popis najčešće postavljanih pitanja na razgovoru za posao kako bi se lakše pripremio/la za razgovor. Ne brini jer ćeš uz ove savjete imati pravi odgovor na svako njihovo pitanje!

Recite nam nešto o sebi?

Predstavite se u najkraćim crtama, posebno se usredotočite na stečene vještine te na koji biste način ih primijenili na novom poslu kako bi pridonijeli uspješnosti poduzeća.

Što vas je privuklo da se javite na naš oglas za posao? 

Nemojte navoditi povećanje plaće kao argument! Nikako ne odgovarajte ni da ste se javili jer trebate posao! Navedite dva do tri nematerijalna razloga (npr. zanimljiv posao, želja za usavršavanjem, mogućnost napredovanja i sl.). 

Zašto želite raditi baš ovdje? 

Istaknite svoje znanje o samom poduzeću, njihovim uspjesima, strategiji, ciljevima, pozicioniranosti na tržištu, radnoj okolini te kako bi sve to pozitivno utjecalo na vaš rad i karijeru u budućnosti. Vaš odgovor mora biti jasan i direktan: “Odabrao/la sam vašu tvrtku jer su njen način poslovanja i ciljevi sukladni mojim vrijednostima i vjerujem da bih radeći u njoj posao shvaćao kao izazov i priliku za osobni razvoj.”

Što čini sjajan tim po Vašem mišljenju i kako funkcionirate u timu?

Opišite što je bitno da bi tim efikasno i kvalitetno funkcionirao, npr. postavljeni zajednički ciljevi, učinkovita i otvorena komunikacija, slušanje sudionika, podrška, odgovornost. Podijelite svoje iskustvo u timu, bilo poslovno ili privatno, na koji način funkcionirate kada nešto radite sa više ljudi. Također, ako ste se kao tim našli u nekoj specifičnoj situaciji, slobodno ju opišite, kako ste se u njoj postavili i kako ste riješili potencijalne probleme.

Kako biste se nosili sa stresom i pritiskom?

Sjetite se situacije u kojoj ste uspješno pobijedili stres te opišite način na koji biste riješili stresnu situaciju, možete si pomoći sa sljedećim pitanjima: Kako ste se snašli u takvoj situaciji? Koji je bio vaš plan? Jeste li ispunili krajnji cilj? Što se naučili kroz takvu situaciju? Istaknite ključne stavke u takvim situacijama, npr. ostati smiren i staložen, bistar um, pozitivan način razmišljanja, dobra organizacija, zajednički rad itd.

Kako biste se nosili s konfliktom sa svojim kolegama?

Slobodno opišite svoje iskustvo, ako ste ga imali, ako niste, opišite kako biste postupili u takvim situacijama. Primjerice:  „Konflikt može imati negativan utjecaj na tim i može nas odvratiti od onoga što želimo postići, stoga kad bih se našao/la u takvoj situaciji, konflikt bih riješio/la odmah. Prvo bih razmislio/la o svojim postupcima, jesam li nešto krivo napravio/la što je moglo izazvati konflikt. Privatno bih razgovarao/la s kolegom, otvoreno i pozitivno, uzeo/la u obzir njihovo mišljenje te predložila prijateljski odnos za dalje kako bi mogli efikasno postizati ciljeve. U slučaju da je teži konflikt, posavjetovao/la bih se s upraviteljem.“

Kako biste opisali svoje odnose sa suradnicima? 

Poslodavac želi saznati kako ćete se uklopiti u postojeći tim. U svom odgovoru koristite izraze kao što su prijateljski i harmonični odnosi, razumijevanje, tolerancija, podrška, timski rad, poštovanje i povjerenje. Svoje suradnike opišite u pozitivnom svjetlu. 

Koji su vaši planovi za budućnost? 

Ovime se nastoji procijeniti koliko stvari prepuštate slučaju, a koliko zapravo sami kreirate svoju sudbinu. Pokažite da imate planove, ali da ste se isto tako spremni prilagoditi situaciji u danom trenutku. Slobodno možete reći da se vidite u njihovoj organizaciji kako napredujete te kako ostvarujete ciljeve, uspjehe i njihovo zadovoljstvo.

Koji su vaši ciljevi? 

Ponekad je bolje usredotočiti se na kratkoročne ciljeve nego maštati o dalekoj budućnosti. Primjerice: “Želio bih raditi u tvrtki koja ima potencijala rasti i razvijati se. Nadam se da bi svojim zalaganjem s vremenom napredovao/la do viših pozicija.” 

Koliku plaću očekujete?

Poslodavac ne samo da želi saznati uklapate li se u njegov budžet, nego želi vidjeti i vaš stav. Svoj odgovor formulirajte u obliku nekog raspona tako da ne iznosite fiksne vrijednosti. U prednosti ste ako poslodavac prvi kaže očekivani raspon plaće. Slobodno možete istaknuti da ste istraživali o prosječnoj plaći za ovo radno mjesto te da želite dokazati svoju vrijednost s obzirom na iznos plaće.

Zašto bismo zaposlili upravo vas? Što vas čini jedinstvenim? 

Poslodavac želi procijeniti vašu motivaciju. Mogući odgovor: “Svojim petogodišnjim iskustvom u prodaji i značajnim uspjesima u unapređenju prodajne mreže, svojim idejama i znanjem mogu uvelike pridonijeti vašem postojećem timu.“ Povežite svoje motivacije i osobine s ciljevima organizacije.

Koje su tri pozitivne stvari koje bi vaš trenutni poslodavac rekao o vama? 

Poslodavac želi saznati koliko ste uistinu objektivni u procjeni samog sebe. Iskoristite priliku da se pohvalite citirajući riječi vašega nadređenog: “Nadređeni je rekao da mi s potpunim povjerenjem može prepustiti vođenje važnih projekata.”

Koje su vaše jače strane? 

Opišite svoje snage, u čemu ste najbolji. Nemojte ih samo nabrojati, potkrijepite ih s primjerom, kako i gdje ste ih stekli. “Dobro komuniciram s ljudima, što dolazi do posebnog izražaja u pregovorima kada svojom sposobnošću smirenog argumentiranja znam kako pridobiti povjerenje.”

Koje su vaše mane? 

Ovo može biti jedno od najneugodnijih pitanja, ako se na njega ne pripremite. Pazite da ne navedete neku karakteristiku bitnu za ovaj posao. No, nikako nemojte reći da nemate loših strana jer svi ih imamo. Primjerice: “lako odlično vladam engleskim, u zadnje ga vrijeme nisam imao prilike koristiti na radnom mjestu, pa svaki mjesec naručim poneku knjigu s inozemnih knjižara na Internetu.” Pokažite im da ste otvoreni za kritike i prijedloge da se poboljšate. 

Neka pitanja poslodavci ne bi smjeli postavljati na intervjuu jer su diskriminirajuća ili na drugi način ilegalna. Poslodavci ih ipak, iz neznanja, ponekad postavljaju. Na takva pitanja ne morate odgovoriti, ali morate se potruditi ljubazno kontrolirati potencijalno neugodnu situaciju. Ukoliko ne uspijete u tome, zapitajte se koliko vam je uopće stalo raditi kod poslodavca koji daje važnost takvim detaljima.

Intervju može biti ugodno iskustvo ako mu pristupite kao prilici koja vam je pružena kako biste izložili prednosti koje znate da imate. Stoga, pripremite se i iskoristite priliku! 

Za više sličnih tema zaprati STARTER na Facebooku i Instagramu, a više informacija o eSTUDENTu pronađi na webu, Instagramu, Facebooku i LinkedInu. Sve novosti vezane uz rad udruge saznaj prijavom na newsletter.