STARTER je projektni tim studentske udruge eSTUDENT koji iz godine u godinu studentima pokušava olakšati put prema uspješnoj karijeri. Ponose se organizacijom uspješnih projekata kao što su: Business Matchmaker, Career Match Day, Career Speed Dating, Izlet na buduće radno mjesto i brojni drugi. Ove godine odlučili su  započeti projekt pod nazivom Karijerni aerodrom. Projekt se održava online u tjednu od  12. do 16. travnja.

Svaki početak ne mora biti težak, ako znaš gdje početi

Studenti brojnih fakulteta u sklopu nastave uče većinskim dijelom teorijski pristup o određenom području. Sama pomisao dolaska na radno mjesto, gdje će tu teoriju morati primjeniti u praksi, budi u njima strah i nesigurnost. Uz dobrog mentora i volju za radom, posao nije teško naučiti, ali pitanje mnogih je kako ga dobiti?

Upravo ovdje u pomoć priskače projekt Karijerni aerodrom koji ti nudi niz predavanja i radionica pod vodstvom stručnjaka. Cilj projekta je pomoći studentima kako bi se istaknuli i bolje konkurirali na tržištu rada od samog početka. Teme koje će biti zastupljene su: kako napisati dobar CV i motivacijsko pismoLinkedIn i kako se promovirati, testiranje za posao, selekcijski intervju i kako doći od studentskog posla do karijere. Predavači, koji su željni pomoći studentima na početku njihove karijere, dolaze iz poznatih poduzeća kao što su:  PwC, Philip Morris Zagreb, Selectio, ZABA, Infobip, a među njima je i  poznata novinarka Maja Krištafor.

Raspored radionica i predavanja:

1. radionica (12.4.) – Kako napisati dobar CV i motivacijsko pismo?- Selectio

2. radionica (13.4.) – Radionica o testiranju za posao- PwC

3. radionica (14.4.) – Radionica o selekcijskom intervjuu- Philip Morris Zagreb

4. radionica (15.4.) – LinkedIn za genZ i Young Millennialse- Maja Krištafor

5. radionica (16.4.) – Od studentskog posla do karijere- panel diskusija s više poduzeća- ZABA, Infobip

Karijerni aerodrom jedinstvena je prilika za sve studente koji se žele bolje upoznati s procesom zapošljavanja u samo tjedan dana.

Prati našu web stranicuSTARTER web stranicu, društvene mreže, FacebookInstagram  i LinkedIn kako bi saznao sve detalje o projektu!

Saznaj na vrijeme sve novosti koje donosi eSTUDENT u novoj akademskoj godini i pretplati se na naš newsletter.  Također prijavi se u STARTER sustav i dobivaj na vrijeme informacije o studentskim praksama, poslovima i pripravništvima.