Osnovan 2002. godine u Zagrebu, Netgen se čvrsto profilirao u implementaciji web i digitalnih rješenja, koristeći suvremene metodologije i open-source tehnologije. U svojem dvadesetogodišnjem iskustvu mogu se pohvaliti s više od stotinu projekata ostvarenih kroz suradnju s digitalnim agencijama, velikim tvrtkama i organizacijama u Hrvatskoj, ali i Švicarskoj, Norveškoj, Njemačkoj i Austriji, te čak i Vijetnamu i Togu. 

Netgen se od najranijih dana ponosi svojom open-source filozofijom – postavljanjem programskog koda na GitHub. Zagovaraju otvoren način rada te uz korištenje open-source tehnologije kroz vlastite open-source ekstenzije, add-onove i cjelovita rješenja dijele i znanje s čitavom zajednicom. Imaju oko 70 otvorenih open-source projekata s više od pola milijuna linija izvornog koda zbog čega je pri vrhu među hrvatskim tvrtkama.

Netgen Layouts, sustav za izgradnju web stranica temeljenog na Symfony PHP frameworku, jedan je od najistaknutijih projekata ovog poduzeća. Ponosni su i na svoj Web Summer Camp, ljetnu mini-konferenciju koja od 2012. godine okuplja i do dvjestotinjak stručnjaka.

Kako je biti zaposlenik u Netgenu?

Interna edukacija izrazito im je važna kako bi omogućili kvalitetnu razmjenu iskustava i best practices metoda. Organiziraju mentorstvo svim mlađim zaposlenicima kako bi se što lakše i prirodnije mogli priključiti timu. Sudjeluju na stručnim konferencijama, a znanje dijele i javno – putem bloga. 

Svaki novi zaposlenik u Netgenu prolazi posebno pripremljen onboarding proces. Studenti i juniori imaju mentora koji ih uvodi u nove tehnologije i pomaže im u radu s klijentskim projektima. 

Važan im je osobni plan razvoja zaposlenika u kojem tijekom tekuće godine nastoje raditi na već postojećim vještinama, ali i razvijaju nove te prenose svoje znanje kolegama. 

Netgen trenutno ima 35 zaposlenih, a prosječni staž im je 5,2 godine. Ovogodišnja stopa fluktuacije iznosila je 2,9% što je pet puta manja stopa od prosjeka industrija. Jasan je pokazatelj i da se ljudi rado zadržavaju u Netgenu. 

Što je Netgen pripremio za studente na Izletu?

Netgen je domaćin petog po redu Izleta, a tema radionice bit će Get your GIT together na kojoj će studenti dobiti uvid u praktično korištenje gita, važnog developerskog alata koji se obzirom na svoj značaj smatra standardom kontrole verzioniranja koda. Često ga koriste developeri prilikom razvoja neke aplikacije i tijekom rada na promjenama u programskom kodu jer olakšava suradnju među developerima koji surađuju na istom projektu. Ivan Herak, backend developer studentima će kroz skup kratkih, zabavnih i interaktivnih vježbi pokazati kako koristiti git u razvojnom timu

Radionica je namijenjena studentima koji žele biti frontend i backend developeri, ali i budućim projektnim menadžerima koji se žele baviti vođenjem web-projekata te za sve zainteresirane za UI i UX.

Saznaj više!

Ukoliko želite znati više o ovome i ostalim projektima koje provodimo, posjetite našu web stranicu. Kako ne biste propustili najnovije informacije o radu Udruge, zapratite nas na društvenim mrežama – Facebooku, Instagramu i LinkedInu. Pretplatite se i na naš newsletter kako biste dobili sve obavijesti o radu Udruge na mail.