Projekti

starter-big-e1423425169873

Starter sustav

Starter (sustav) dostavlja ponude za odlične poslovne prilike izravno u tvoj sandučić!

Sve što trebaš učiniti je ispuniti obrazac na starter.estudent.hr, naznačiti svoje interese i pričekati dok prve ponude za sjajne poslove, prakse, pripravništva ili stipendije ne krenu pristizati!

Osim što ti omogućavamo da saznaš za brojne poslovne mogućnosti, možemo ti pomoći da tvoja prijava zablista i tako se istakneš među ostalim kandidatima. Kako? Prije nego što proslijedimo tvoju prijavu poduzeću, pregledavamo sadrži li neke od najčešćih grešaka kod sastavljanja životopisa ili motivacijskog pisma, o čemu te što prije obavijestimo! Dodatno, tijekom godine organizirao brojne radionice koje ti mogu pomoći prilikom zapošljavanja i učiniti te konkuretnijim na tržištu rada, a su i posjeti poduzećima kako bi iz prve ruke saznao sve što te zanima i doživio stvarnu atmosferu na nekom radnom mjestu.

Počni na vrijeme i prijavi se na Starter!


starter-01

Starter mjesec karijera

Starter mjesec karijera razvio se iz Starter konferencije, vodeće studentske konferencije o zapošljavanju mladih. Cilj Starter mjeseca karijera je približiti studentima poslovni svijet različitim sadržajima koji uključuju: panel rasprave, radionice, predstavljanja poduzeća i izlete na buduća radna mjesta. U tome nam pomažu predstavnici ljudskih potencijala vodećih poduzeća u Republici Hrvatskoj

Mjesec karijera organizira se uobičajeno krajem kalendarske godine i na svim većim sastavnicama Sveučilišta u Zagrebu i uključuje sve industrije. Izrazito je interaktivnog karaktera, omogućuje studentima da odgovore na sva pitanja dobiju na licu mjesta te osobno upoznaju ljude koji će ih sutra intervjuirati.


ibrm-logo-300

Izlet na buduće radno mjesto

Izlet na buduće radno mjesto ti omogućuje druženje s potencijalnim poslodavcem.

Pitaš se kako izgleda prosječan dan zaposlenika u tvojem poduzeću iz snova? Što očekuju oni od svog idealnog kandidata? Želiš ostavit dobar dojam već za vrijeme studiranja?

Upravo tome služe Izleti! Saznaj sve što te zanima na licu mjesta, u poduzeću i to od poduzeća. Zaposlenici će ti dočarati svakodnevnu radnu atmosferu, a njihovo iskustvo neka ti pomogne u daljnjem studentskom životu, a i kasnije ;)

Prijavi se na starter.estudent.hr za izlete te nam se slobodno javi s prijedlozima!


starteri2

CVhelpdesk

CVhelpdesk je interaktivna radionica izrade životopisa u kojoj ti uspješna poduzeća i studenti s bogatim iskustvom pomažu da tvoja vrijednost bude prepoznata na tržištu rada. CV je ulaznica koja ti otvara vrata i osigurava intervju, a nije neka tajna – sve je u načinu na koji se prezentiraš. Kako osigurati da tvoj CV ne bude bačen u kantu za smeće? Saznaj na jednoj od brojnih CVhelpdesk radionica u organizaciji Startera. Detalji čine razliku, a mi ćemo ti pomoći da presude u tvoju korist!


zi-big-e1423425114676

Zlatni indeks

Zlatni indeks je projekt u kojem poduzeća koja su pridonijela kvalitetnijem studentskom životu, obrazovanju i stručnom usavršavanju studenata, bivaju nagrađena jedinstvenom nagradom na području Republike Hrvatske, ali i šire.

Ocjenjivanje poduzeća se vrši od strane samih studenata, a glavni cilj ovog projekta je poticanje veće prisutnosti poduzeća i institucija u studentskom životu kako bi se u budućnosti podigla razina standarda studiranja.

Nagradu dobivaju poduzeća koja aktivno sudjeluju u životu studenata te su svojim sredstvima omogućila kvalitetnije obrazovanje i povezivanje studenata sa stvarnom praksom i poslovnim svijetom.

Više o Zlatnom indeksu na službenoj stranici projekta.


pza2015

Starter priručnik

Starter priručnik pokrenut je 2013. godine (pod imenom Priručnik za apsolvente) kao odgovor na potrebe studenata koji uskoro ulaze na tržište rada. Cilj priručnika je pružiti smjernice i savjete za ulazak u poslovni svijet, od toga kako sastaviti kvalitetan životopis i predstaviti se poslodavcu na intervjuu pa do toga kako se ponašati jednom kad dobiješ željeni posao. Uz to, Priručnik studentima iz prve ruke pruža informacije o izvrsnim poslodavcima, detaljne opise njihovog selekcijskog procesa te mogućnostima rasta koje im poslodavci pružaju.